برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز تحقیقات مدیریت و پیشگیری از مصدومیت های حوادث ترافیکی Road Traffic Injury Research Center

فهرست اصلی
تاریخ : چهارشنبه 28 مهر 1395
کد 15

زنگ ارتقای علمی دانش ترافیکی در کشور به صدا درآمد/همکاری حوزه سلامت و پلیس راهور


در سفر یک روزه وزیر بهداشت به استان آذربایجان شرقی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و پلیس راهور کشور، از کتاب مرجع درس عمومی ایمنی و ترافیک رونمایی شد .

به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی عصر امروز در مراسم افتتاح دوره آموزشی دانش ترافیک که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، اظهار داشت: جای تاسف دارد که جوان ترین افراد کشور بر اثر سوانح و حوادث ترافیکی جان خود را از دست می دهند اما خوشحالیم که ظرف مدت زمان ده سال، شاهد کاهش ده هزار نفری قربانیان این حوادث بوده ایم .

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت صبوری و توانمند سازی مردم در کاهش حوادث، سوانح و تلفات ترافیکی، گفت: بخشی از مشکلات این حوزه، فرهنگی است و نمی توان تمام مشکلات را به وضعیت صنعت خودرو و راه های کشور نسبت داد .

دکتر هاشمی تصریح کرد: علیرغم تمام هشدارهای رسانه ها و صدا و سیما اما هنوز توفیقات شایسته ای در کاهش تلفات حوادث ترافیکی نداشته ایم و مردم در برخی موارد در مورد استفاده از این تکنولوژی، کم توجهی می کنند .

وزیر بهداشت تاکید کرد: قبل از انتقاد به صنایع خودرو، افراد باید در رفتار خود مراقبت کنند تا بتوان از بروز حوادث و سوانح ترافیکی پیشگیری کرد .

دکتر هاشمی از کمک پلیس به عنوان بهترین همیار حوزه سلامت در پیشگیری از مرگ و میر و معلولیت های حوادث و سوانح ترافیکی یاد کرد و گفت: پیشگیری از این گونه حوادث می تواند به کاهش هزینه های اقتصادی، روحی و روانی در جامعه منجر شود .

سردار مهری رییس پلیس راهور هم در این مراسم ضمن تقدیر از وزیر بهداشت به دلیل اقدامات موثر در حوزه سلامت، گفت: خوشحالم که این امکان فراهم شد تا به دو موضوع مهم سلامت و ترافیک به عنوان رشته ای علمی توجه شود .

وی اظهار داشت: در سال 84 در کشور 27 هزار و 760 نفر جان خود را در حوادث و سوانح ترافیکی از دست دادند در حالی که این رقم در سال گذشته به 16 هزار و 986 مورد کاهش یافت که البته افتخار بزرگی برای کشور است و حاصل همکاری و مشارکت های سازمان ها و نهادهای مختلف است .

سردار مهری با بیان اینکه در پنج ماهه نخست امسال در کشور و بر اساس آمارهای پزشکی قانونی 7 هزار و 83 نفر بر اثر حوادث و سوانح ترافیکی جان خود را از دست دادند، افزود: این تعداد تلفات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 3 درصد  کاهش دارد اما همین تعداد هم زیاد است .

رییس پلیس راهور از فرهنگ ترافیکی، ایمنی و راه ها به عنوان مهمترین عوامل در پیشگیری از سوانح و حوادث ترافیکی یاد کرد و افزود: در سال گذشته در هر روز 850 نفر مصدوم و 45 نفر جان خود را از دست می دادند و از سوی دیگر 51 درصد از مرگ و میرها در صحنه حادثه و 49 درصد در بیمارستان و یا انتقال به بیمارستان، فوت کردند .

وی تاکید کرد: با ایجاد رشته سلامت و ترافیک و واحد درسی ایمنی و ترافیک، مشکلات کشور در این حوزه کاهش چشمگیری می یابد و برای حل مشکلات، راهی به جز راهکارهای علمی نداریم .

سردار مهری با اشاره به انجام کار تحقیقاتی مشترک پلیس راهور و دانشگاه شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: بر اساس این تحقیق مشخص شد که هر سال حدود 6 تا 7 درصد از درآمد ناخالص ملی در  تصادفات رانندگی به هدر می رود .

رییس پلیس راهور تصریح کرد: بیش از 50 درصد کل افرادی که در تمامی حوادث جان خود را از دست دادند در سوانح ترافیکی بوده و بقیه در سایر حوادث مانند مسمویت، غرق شدگی و سقوط از ارتفاع بوده است .

سردار مهری ضمن تقدیر از وزارت بهداشت به دلیل تجهیز و افزایش ناوگان اورژانس کشور، اضافه کرد : در حوادث ترافیکی حدود 50 درصد از قربانیان، کمتر از 40 سال سن دارند و امیدوارم با ارتقای علمی ترافیک، شاهد پیشرفت کشور باشیم .