صبح روز چهارشنبه پنجم مرداد هزاروچهارصدویک کارگاه رهیافت همگرایی علوم برگزار شد.
در این کارگاه بعد از تلاوت آیاتی از قران کریم و پخش سرود ملی، آقای دکتر اعلایی معاون محترم آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ضمن خوش آمدگویی به حضار، درباره تاریخچه علوم از نظر همگرایی توضیحاتی ارائه نمودند. ایشان با ذکر مثالهایی از دانشمندان گذشته ایران نظیر ابوعلی سینا، به سیر تطور همگرایی علم در گذشته و حال پرداخته و بر ضرورت همکاری و همگرایی تخصص های مختلف با شیوه نوین تاکید نمودند.
دکتر سیدمهدی رضایت رییس محترم کمیسیون رهیافت همگرایی وزارت بهداشت که بصورت آنلاین در جلسه حضور داشتند، سخنران بعدی این کارگاه بودند. ایشان با تاکید براینکه بحث همگرایی نباید به ایجاد رشته و ساخت دانشکده محدود شود، تصریح کردند: نکات بسیارخوبی در تصویب آییننامه کمیسیون رهیافت همگرایی در وزارت بهداشت گنجانده شده و مرکز تحقیقات ترافیک دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکی از مصادیق تحقق یافته همگرایی علوم در مجموعه وزارت بهداشت است. دکتر رضایت در رابطه با جذب هیئت علمی از رشتههای غیرپزشکی، خاطرنشان کردند: به کمیسیون همگرایی ظرفیتی برای جذب هیئت علمی رشتههای غیرپزشکی داده شد و افرادی از رشتههای مکانیک، هوش مصنوعی، مدیریت، اقتصاد، شیمی، آی.تی در دانشگاهها جذب شد و مجوز انعقاد قرارداد یک سال با آنان اخذ شده است.
در ادامه، حجت الاسلام خیری مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز و رئیس مرکز توسعه پژوهش های بین رشته ای معارف اسلامی و علوم سلامت به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان با بیان تقسیم بندی علوم در گذشته به حکمت نظری و حکمت عملی به ارائه توضیحاتی درباره این علوم پرداختند. ایشان همچنین با تاکید بر اهمیت سلامت معنوی، درباره نقش این موضوع در ایجاد ارتباط بین علوم پزشکی و علوم انسانی توضیحاتی ارائه نمودند.
آقای دکتر صادقی بازرگانی، ریاست محترم مرکز تحقیقات مدیریت و پیشگیری از مصدومیت های حوادث ترافیکی، با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی در سطوح مختلف سیاست گذاری و مدیریتی با هدف همگرایی علوم، به بیان توضیحاتی درباره هدف از تشکیل این کارگاه و گروه بندی های مختلف آن نظیر ایمنی جاده ای، سلامت و علوم انسانی، رشته های بالینی، مدیریت سلامت و ... پرداخته و نحوه انجام ادامه کارگاه در قالب گروه های ذکر شده را تشریح کردند.
در نهایت، حضار شرکت کننده به گروه های مختلف از قبل تعیین شده تقسیم شده و پس از بحث و مشورت های مختلف، نظرات گروه مربوطه درباره چالش های پیش روی همگرایی علوم در وزارت بهداشت را ارائه نمودند.