برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز تحقیقات مدیریت و پیشگیری از مصدومیت های حوادث ترافیکی Road Traffic Injury Research Center

فهرست اصلی
تاریخ : چهارشنبه 29 آذر 1402
کد 240

طرح های غربالگری رانندگان پرخطر و دیسپچ مرتبط ارگان های امدادی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز،ظهر امروز ۲۹ آذرماه ۱۴۰۲ با حضور سردارتیمورحسینی جانشین رئیس پلیس راهور کشور، دکتر بهمن نقی پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز،دکتر جبارعلی ذاکری معاون عمرانی استانداری،سرهنگ فریدون قنبرزاده رئیس پلیس راهور استان ودیگر مسئولین استانی طرح های غربالگری رانندگان پرخطر و دیسپچ مرتبط ارگان های امدادی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز افتتاح شد
 


 
سردار تیمور حسینی در خصوص این طرح گفت: با توجه به وجود زمان طلایی در تصادفات، اگر نیروهای امدادی اعم از پلیس ، هلال احمر، اورژانس و پلیس راهور در زمان طلایی به محل حادثه نرسند و اگر احیانا مصدوم به موقع به مراکز درمانی رسانده نشود امکان افزایش متوفیان وجود دارد.
 

وی افزود: یکی از ابزارهایی که می تواند زمان طلایی را در اختیار امدادرسان ها قراردهد وجود سامانه مرتبط است که امدادخواه با یک تماس در صحنه تصادف می تواند کلیه ارگان های امدادی را مطلع کرده وامداد رسانی مناسب در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود.
وی ضمن ابراز خرسندی از اجرای این برنامه در استان آذربایجان شرقی به صورت پایلوت گفت:امیدواریم پس از ارزیابی و رفع نواقص احتمالی این طرح ها، بزودی بتوانیم در سراسر کشور این طرح را عملیاتی کنیم و مطمئنا به ما کمک خواهد کرد درصد کسانی که در حین انتقال و در مراکز درمانی فوت می شوند کاهش داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه سالانه 52درصد از جانباختگان کسانی هستند که دراثر شدت تصادف در صحنه فوت می شوند و 6درصد فوتی ها در زمان انتقال و 42درصد در مراکز درمانی فوت می شوند، تصریح کرد: امیدوار هستیم این سامانه درصد فوتی های زمان انتقال و مراکز درمانی را با توجه به تسریع در زمان اطلاع و ارائه خدمات امدادی تا حد قابل توجهی کاهش داده و منجر به جان باختن کمتری از هموطنان عزیز شود.
دکتر بهمن نقی پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ضمن ابراز خرسندی از حضور جانشین رئیس پلیس راهورکشوردر تبریز، افزود: خدای بزرگ را شاکریم که با تلاش مرکزتحقیقات کاهش آسیب های ترافیکی ومرکز فوریت های پزشکی واورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و سازمان های ذیربط دراستان آذربایجان شرقی شاهد راه اندازی و پایلوت طرح های غربالگری رانندگان پرخطر و دیسپچ مرتبط هستیم.
وی گفت: یکی از بزرگترین مشکلات جامعه ما مسئله تصادفات است که مشکلات عدیده ای برای خانواده ها، حادثه دیدگان، سازمان ها وکشور چه از لحاظ عاطفی، جسمی واقتصادی واجتماعی در پی داشته است.
دکتر نقی پور با تاکید براینکه در کشوری که با تکیه برداشته ها ،اعتقادات و باورها و نیروهای نخبه وتلاشگر و تنها با صرف فعل خواستن توانسته است بر بسیاری از مشکلات فائق آید حتما می توان مشکل حوادث ترافیکی را هم حل کرد و امروز دانشگاه در کنار سایر عزیزان در استانداری، نیروی انتظامی، هلال احمر، فوریت های پزشکی، صدا وسیماو دیگر ارگان های دخیل  قدم مثبتی در کاهش و حل این مشکل برداشته است.
دکتر جبار علی ذاکری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری نیز طی سخنانی مرکز تحقیقات پیشگیری وکاهش حوادث ترافیکی را سنبل همکاری های بین بخشی دانسته و شکل گیری آن در دانشگاه را پیش زمینه لازم برای تربیت متخصصین بین رشته ای در کلیه بخش های کشور در آینده ای نزدیک برشمرد.
 
 
گفتنی است طرح دیسپچ مرتبط سامانه ای جدا از همه سامانه های امدادی است که به محض تماس امدادخواه با یکی از شماره های اورژانس، پلیس ، آتش نشانی، هلال احمر اطلاعات دریافتی را به دیگر سازمان های مرتبط ارسال کرده و همزمان کلیه سازمان های امداد رسان در جریان جزئیات حادثه قرارگرفته و نیروهای مورد نیاز را به صحنه حادثه اعزام می کند.
در طرح غربالگری رانندگان پر خطر نیز اطلاعات رانندگان دارای امتیاز منفی بالا و تخلفات بسیار، رانندگان دارای بیماریهای مهم مخل سلامت، رانندگان مشمول تخلفات مصرف الکل،مواد مخدر ، روانگردان و رانندگان در حال ترک و رانندگانی که می توان با استفاده از قوانین ، محدودیت های اقدامات ترافیکی را بعنوان مجازات مورد استفاده قرار داد در اختیار مسئولین امر جهت اعمال قوانین قرار خواهد داد.
سپس سردار حسینی به همراه هیئت همراه به بازدید از مرکزتحقیقات ترافیکی به میزبانی دکتر همایون صادقی بازرگانی پرداختند و از تجهیزات و پژوهش و فعالیت های در حال انجام این مرکز بازدید نمودند.